Cât vor plăti tulcenii pe căldura din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul plătit de populaţie pentru o Gigacalorie va rămâne în această iarnă la acelaşi nivel cu anul trecut: 150 de lei. De la 1 noiembrie, tulcenii arondaţi la Energoterm, dar şi cei arondaţi la Dalkia vor primi căldură în apartamente.

Cel mai rentabil sistem pentru încălzirea locuinţei pe timp de iarnă rămâne cel centralizat. Cu 150 de lei pentru o Gigacalorie, cei care locuiesc într-o garsonieră vor scoate din buzunar 150 – 180 de lei pe lună, cei care locuiesc într-un apartament cu două camere vor plăti între 180 şi 350 de lei pe lună, iar cei care au apartamente de peste 3 camere vor plăti minim 400 de lei.
În oraşul Babadag, spre exemplu, nu există sistem centralizat de încălzire, astfel că majoritatea locuitorilor (chiar şi cei care stau la bloc) folosesc combustibil solid, şi anume lemne. Pentru cele patru – cinci luni de iarnă localnicii cumpără lemne în valoare de 1.500 de lei. „Practic, noi dăm cam tot 3 milioane pe lună la căldură, dar nu este nici pe departe foarte cald. Bine că nu stăm acasă toată ziua, că am cheltui şi mai mult“, spune Gabriela Andrei (34 de ani), din Babadag.
Cei care beneficiază de căldură pe gaze spun că în timpul sezonului rece  scot din buzunar şi peste 500 de lei pe lună.
Tulcenii care s-au debranşat înainte de stabilirea noilor reguli pot folosi caloriferele electrice pentru a se încălzi. Dar facturile sunt foarte mari, se plâng cei care au ales această variantă. „Am avut anul trecut şi facturi de peste 700 de lei pentru două luni. În condiţiile în care nu am deschis caloriferul decât noaptea, într-o singură cameră. Ne gândim serios ca de la anul să ne rebranşăm“, spune Ştefan Ionescu (31 de ani), din Tulcea.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite