Câştigătorii concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concurs „Cu viaţa mea apăr viaţa“
Concurs „Cu viaţa mea apăr viaţa“

La sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situaţii  de  Urgenţă „Delta“  al judeţului Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a organizat concursul cu tematica de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa“ - etapa judeţeană, care  a fost găzduit de Colegiul Tehnic „Brad Segal“ din Tulcea.

La această fază au participat echipele câştigătoare ale fazei pe localitate desfăşurate în luna aprilie.
Competiţia a reunit 10 echipaje, aceasta desfăşurându-se pe două cicluri de pregătire, gimnazial şi liceal, după cum urmează :
Ciclul gimnazial:
-    Grupul Şcoalar „Constantin Brătescu“ Isaccea;
-    Şcoala cu clasele I-VIII I. L. Caragiale Tulcea;
-    Şcoala cu clasele I-VIII Sarichioi;
-    Colegiul Tehnic „Henri Coandă“ Tulcea;
-     Şcoala „Gheorghe Banea“ Măcin.
Ciclul liceal:
-    Grupul Şcoalar „Constantin Brătescu“ Isaccea;
-    Colegiul Dobrogean „Spiru Haret“ Tulcea ;
-    Liceul Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci“ Măcin ;
-    Colegiul Tehnic „Brad Segal“ Tulcea;
-    Grup Şcoalar „Dimitrie Cantemir“ Babadag.
Concurenţii au avut de susţinut două probe: teoretică (probă eliminatorie) şi practică.
Proba teoretică a constat în verificarea cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevăzută în protocolul încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, participanţii având de rezolvat un chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile. Echipele  care au trecut proba teoretică au participat la proba practică care a constat în transportul contracronometru a unui accidentat pe targă şi parcurgerea unei curse cu obstacole, având mască de protecţie contra fumului şi gazelor pe faţă. Toate probele s-au desfăşurat în condiţii de maximă siguranţă, fair-play şi disciplină sportivă.
La categoria gimnaziu, locul I a fost adjudecat de echipajul Şcolii cu clasele I-VIII I. L. Caragiale Tulcea, pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul de la Şcoala ,,Gheorghe Banea“ Măcin, iar a treia poziţie a fost ocupată de reprezentativa Şcolii cu clasele I-VIII Sarichioi.
 La categoria liceu primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Colegiului Dobrogean  „Spiru Haret“  Tulcea, locul II de echipajul Colegiului Tehnic „Brad Segal“ Tulcea, iar locul trei de echipajul Grupului Şcolar „Constantin Brătescu“ Isaccea.
Câştigătoarele locului I de la ciclul gimnazial si liceal vor participa la faza interjudeţeană care va avea loc la sfârşitul lunii iunie.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite