Caniculă greu de suportat: Apă cu porţia pentru locuitorii din Somova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 40 de grade, sute de locuitori din Somova au rămas zile întregi fără apă curentă. Este un pericol pentru sănătatea lor, dar mai ales pentru sănătatea copiilor lor, spun localnicii. Primarul are, însă, o explicaţie.

Mai mulţi localnici ne-au semnalat faptul că în ultima săptămână au rămas zile întregi fără apă la robinet. „Este inadmisibil. Afară sunt 40 de grade iar noi primim apă cu porţia. O zi da, una ba. Noi ca noi, dar ne este teamă pentru sănătatea copiilor noştri“, spune Marius, un tânăr care locuieşte în comună.
Primarul spune că acum, de când a plouat, are tot satul apă, dar într-adevăr, în perioada caniculei, se dă apă pe „cartiere“: „Acum are toată lumea. Dar  săptămâna trecută, când a fost arşiţa aceea, am dat apă pe rând: o zi jumătate din sat, o zi cealaltă jumătate. Aşa facem mai tot timpul. Explicaţia este aceea că oamenii folosesc foarte mult apa la udatul grădinilor. Lasă aspersoarele noaptea deschise şi se culcă. La un leu apa îşi permit, dar scade foarte mult presiunea“, spune primarul din localitate, Nicolae Coşovei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite