Campanie de prevenire lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetulului. Vezi aici câţi tulceni suferă de această boală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care suferă de diabet, mai ales de tip I, trebuie să-şi controleze nivelul glicemic de mai multe ori pe zi
Persoanele care suferă de diabet, mai ales de tip I, trebuie să-şi controleze nivelul glicemic de mai multe ori pe zi

Astăzi Grupul Sanofi, în parteneriat cu Federaţia Internaţională de Diabet, lansează campania “Câştigă pas cu pas - Împreună ajungem mai departe“, prin care invită tulcenii la mişcare.

În judeţul Tulcea, 6.470 de persoane suferă în prezent de diabet zaharat, dintre care 3.571 sunt din mediul urban. Grupa de vârstă cea mai afectată este cea cuprinsă între 15 şi 64 de ani, totalizând 5.036 de cazuri. Anul trecut, au fost nou diagnosticate cu diabet 770 de persoane.
„Este important ca pacienţii să înţeleagă că este mult mai uşor şi eficient să prevenim, decât să tratăm. Această informaţie de bază încercăm să o trasmitem prin intermediul campaniei «Câştigă pas cu pas», urmărind trei elemente cheie: informare, educare şi motivare. Mă refer aici la informarea şi educarea pacienţilor astfel încât să înţeleagă ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi la motivarea acestora în vederea adoptării unui regim de viaţă echilibrat, efectuării de exerciţii fizice regulate şi conştientizării riscurilor la care se expun în caz contrar“, a declarat dr. Sena Popescu, medic primar medicină internă, Şef Secţie Medicală 1, Spital Judeţean de Urgenţă Tulcea, medic coordonator al programului naţional de diabet al judeţului Tulcea. 
Despre campanie
Campania promovează practicarea de exerciţii fizice regulate ca metodă dovedită de prevenţie a diabetului şi a complicaţiilor acestuia. În acest sens, organizatorii invită oamenii să alerge, să danseze, să înoate. Pe scurt, să facă activitate fizică şi să-şi înregistreze rezultatele pe www.castigapascupas.ro. Toate distanţele înregistrate vor fi adunate într-un total general la nivel mondial, ilustrând modul în care mişcarea poate contribui în mod pozitiv în managementul glicemiei.
În România, campania „Câştigă pas cu pas” este structurată în două etape, complementare şi concomitente, implicând atât pacienţii cu diabet, cât şi publicul larg. Prima etapă se va desfăşura  în 15 centre de diabet din 14 oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea şi Vaslui. În fiecare dintre aceste centre, pacienţii cu diabet, selectaţi de medici pe baza riscului ridicat de a dezvolta complicaţii, vor primi pedometre puse la dispoziţie de compania Sanofi. Timp de o săptămână, cei aproximativ 1.000 de pacienţi vor putea să-şi contorizeze cu ajutorul pedometrelor activităţile fizice. Îşi vor calcula paşii şi/sau kilometrii parcurşi, raportând medicilor rezultatele la sfârşitul săptămânii şi înregistrându-le ulterior pe site-ul campaniei www.castigapascupas.ro.
A doua etapă vizează publicul larg, organizatorii invitând toţi românii să facă mişcare şi să intre pe www.castigapascupas.ro pentru a-şi înregistra eforturile fizice. În acest fel pot dovedi că au o atitudine preventivă împotriva apariţiei diabetului şi îşi pot manifesta, în acelaşi timp, solidaritatea faţă de persoanele cu diabet.









Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite