„Caldul“ Bobotezei la Tulcea! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul ger al Bobotezei a fost înlocuit anul acesta de o vreme caldă şi fără pic de zăpadă.Tulcenii participanţi la slujba de Bobotează nu îşi aduc aminte să fi apucat o vreme atăt de caldă pentru această sărbătoare. Crucea aruncată în apă de episcopul Visarion a fost prinsă de plutonierul Pavel Cacenco

Aproximativ trei mii de tulceni au venit azi la malul Dunării pentru a asista la slujba de Bobotează. Ceremonia a fost condusă în de episcopul de Tulcea, Prea Sfinţia Sa Visarion, procesiunea plecând de la Catedrală. Sute de credincioşi ce au asistat la slujba din Catedrală au însoţit apoi preoţii prin centrul oraşului până pe faleză, acolo unde pe nava „Delta“ s-a săvârşit sfinţirea apei.

image

Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Şase tineri s-au aruncat în apă pentru a scote crucea aruncată de episcop, cel mai rapid fiind plutonierul Pavel Cacenco de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ Tulcea. Spre deosebire de anul precedent, când zăpada şi-a făcut simţită prezenţa în Tulcea, astăzi vremea a fost destul de caldă,apropiindu-se de zece grade celsius, iar spre finalul ceremoniei a început să plouă, fapt  considerat de Episcopul Visarion ca semn bun pentru acest an.
La finalul slujbei jandarmii s-au întrebuinţat serios pentru a face faţă faţă credincioşilor care s-au întrebuinţat serios pentru a pune mâna pe o sticluţă cu apă sfinţită.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite