Cadouri pentru copiii Deltei, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 600 de elevi incluși în proiectul „Sănătatea copiilor din Delta Dunării" desfășurat de Asociația Salvați Dunărea și Delta cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) România primesc în aceste zile cadouri de sărbători.

Cu ocazia Crăciunului pe rit vechi sărbătorit pe 7 ianuarie, Moș Crăciun a ajuns în Delta Dunării și a vizitat copiii din comuna CA Rosetti. Elevii din Letea l-au întâmpinat cu cântece și poezii și fiecare a primit un rucsac cu dulciuri, cărți și fructe. De asemenea, copiii din Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi, Maliuc, Gorgova, Partizani și Sfântu Gheorghe vor primi și ei cadouri în perioada următoare.
În cadrul proiectului “Sănătatea copiilor din Delta Dunării”, o echipă medicală formată din doi medici pediatri și 14 studenți la Medicină a consultat 628 de copii din zece dintre cele mai izolate sate din Rezervație în perioada 24 noiembrie – 11 decembrie. Părinţii a 574 de copii au optat ca micuţilor să li se facă și analize medicale gratuite – hemoleucogramă, examen coproparazitologic și exudat faringian (pentru preșcolari). Pentru unii, sunt primele astfel de servicii de sănătate.
La un prim consult, copiii Deltei sunt sănătoși, în ciuda condițiilor precare de trai, mai ales în comparație cu copiii din mediul urban, ceea ce poate fi explicat prin faptul că mediul este unul nepoluat, iar tratamentele constau în medicație simptomatică.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite