FOTO Cadou pentru ministrul Mediului, Laszlo Borbely: un sturion braconat pe masa Consiliului Judeţean Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Bărbulescu, directorul executiv al Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta, i-a adus azi ministrului Mediului (prezent la Tulcea) un cadou inedit: un sturion braconat pe care l-a cumpărat de pe drumul Bucureşti – Tulcea.


Cega subdimensionată  a stat pe masa de şedinţe a Consiliului Judeţean. Reprezentanţii ONG-ului spun că au cumpărat-o azi dimineaţă, când veneau spre şedinţă, cu numai 10 lei, de la podul Giurgeni. Prin acest gest, ONG-iştii au vrut să demonstreze că peştele braconat este peste tot, poate fi cumpărat de oricine, iar braconierii nici măcar nu se mai ascund.



În replică, Borbely şi-a asumat faptul că există o mare problemă în ceea ce priveşte braconajul: „Este ceva de neînchipuit. Trebuie să avem mai mulţi oameni care să urmărească aplicarea legii, iar fiecare om să fie responsabil de ceea ce face şi să suporte consecinţele de rigoare dacă nu îşi îndeplineşte misiunea“, a declarat ministerul Mediului.
Pescarii aflaţi în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean au acuzat, însă, faptul că „niciun pescar care se respectă nu iese cu o astfel de caricatură de peşte în târg“.



Pescuitul la sturioni este interzis din anul 2006. Mâine la Tulcea începe o mare conferinţă internaţională în care se vor dezbate soluţiile pentru protejarea populaţiei de sturioni.
Experţi chinezi şi americani dezbat problema sturionilor la Tulcea
La fiecare acţiune anti braconaj, o instituţie ridică 3,7 kilograme de peşte
Tulcea: Cuib de braconieri de sturioni descoperit la Sulina

image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite