CAMPANIE ADEVARUL Dr. Mihai Tatu: „Medicina a fost şi este marea mea pasiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Mihai Tatu
Dr. Mihai Tatu

Originar din Galaţi, cel mai cunoscut psihiatru tulcean, dr. Mihai Tatu a ajuns acum peste 30 de ani în Tulcea: iniţial în Deltă, apoi în municipiu. A urmat liceul în Galaţi, după care a plecat la facultate în Iaşi.

La finalizarea studiilor avea posibilitatea să opteze pentru un post universitar, dar a ales să practice medicina la Tulcea. „Toată lumea s-a mirat, toată lumea a râs la vremea respectivă. Am venit aici pentru că am zis, de la început, că aici voi putea fi fiu lăsat să îmi practic meseria. Şi, în plus, aici lucra şi soţia mea“, mai spune dr. Tatu. „Singurul meu regret: că nu pot face mai mult!“
Despre alegerea acestui drum în viaţă spune că a fost făcută pe un singur considerent: din pasiune. „Din mare pasiune. Nu am regretat şi nici nu o să regret vreodată că am ales medicina, că am ales psihiatria. Singurul meu mare regret este că nu pot face mai mult“, mai spune dr. Mihai Tatu.
Atunci când a venit în judeţul Tulcea a lucrat, timp de doi ani şi jumătate, în satele din Delta Dunării: în comuna Maliuc, Chilia, Caraorman, Pardina.
De doi ani conduce, în calitate de interimar, destinele secţiei de psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean Tulcea. Se organizează concurs, dar nu se prezintă pentru acest post.
Centrul de dezalcoolizare
Coordonează de ani buni un centru pentru persoanele care se confruntă cu alcoolism. La acest centru participă în medie 20 – 25 de persoane din toate categoriile sociale, profesionale. Participă la şedinţe şi persoane din alte judeţe limitrofe sau chiar mai îndepărtate. „Toată lumea vine de bunăvoie aici. În plus, nu se plăteşte absolut nimic, nicio taxă“, mai spune Mihai Tatu. 
Citiţi în cotidianul Adevărul de astăzi mai multe informaţii despre Centrul de Sănătate Mentală!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite