CAMPANIE „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada octombrie 2012 – martie 2013, Inspectoratul General al Poliției Române, prin intermediul structurilor de analiză și prevenire a criminalității de la nivel județean, va derula Campania de prevenire a violenței în rândul tinerilor ”Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”.

La nivelul județului Tulcea, publicul țintă al campaniei este constituit din tineri cu vârsta între 15 – 17 ani, din clasele IX – XI, din cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil“.
Scopul campaniei îl reprezintă reducerea riscului de implicare al elevilor de liceu în acte de violență.
Campania se va derula în următoarele etape după cum urmează :
1. în perioada octombrie – decembrie 2012, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor organiza întâlniri cu elevi din clasele IX – XI, în cadrul cărora tinerii vor viziona filmul educativ „Cheia e la tine!”, ce prezintă cazuri concrete ale unor deținuți aflați în Penitenciarul pentru minori Craiova și Penitenciarul pentru femei Târgșor. Acest film va constitui baza unor dezbateri despre consecințele juridice și sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.
2. După ce vor avea loc activitățile de informare și transmitere a mesajului campaniei, se va organiza, în intervalul ianuarie – februarie 2013, concursul „Eseul meu antiviolență”. Cel mai frumos eseu va fi premiat și multiplicat de către Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române în cursul lunii martie 2013, urmând a fi expus în incinta fiecărei școli implicate în campanie.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite