Bolnavii de pneumonie asaltează Spitalul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul pacienţilor bolnavi de pneumonie este în creştere
Numărul pacienţilor bolnavi de pneumonie este în creştere

Peste 100 de cazuri noi de pneumonii s-au înregistrat la secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea.Cei mai expuşi sunt copiii şi bătrânii spun medicii tulcenii deoarece au sistemul imunitar mai şubred

În ultimele zile,la secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Tulcea s-au prezentat zeci de tulceni care prezintă afecţiuni severe de infectare a căilor respiratorii superioare.
„Faţă de săptămâna trecută înregistrăm un plus de 100 de cazuri de pneumonii, în majoritatea cazurilor copiii fiind cei expuşi complicaţiilor severe ale infecţiilor căilor respiratorii“, spune doctorul Laura Militaru, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea. Sursa citată a mai precizat că în ultimele două zile, la secţia Infecţioase s-au internat 86 de cazuri de pneumonii.
„Copiii şi bătrânii sunt cei mai expuşi pentru că au un sistem imunitar mai  şubred. Anul acesta pneumoniile au debutat mult mai devreme. Dacă în anii trecuţi sau mai exact anul trecut, primele cazuri apăreau spre sfârşitul lunii noiembrie, anul acesta avem infecţii virale încă de la începutul lunii octombrie“, a mai afirmat doctorul Laura Militaru.
Vitamine din fructe şi multe lichide
Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii generalişti vin cu o serie de recomandări legate de măsurile de prevenire impuse de sezonul virozelor şi pneumoniilor.
 „Problema este că pneumonia este o complicaţie severă bacteriană care se extinde în colectivitate. Bolnavii de pneumonie trebuie să fie izolaţi, iar tratamentul se face doar  la domiciliu sau în Spital pentru a nu apărea complicaţii. Cel mai bine este ca în perioada aceasta să se mănânce foarte multe fructe şi legume şi să se bea multă apă sau ceai neîndulcit. Cura cu vitramina C naturală din fructe dar şi sintetică este la fel de indicată în perioada aceasta. Părinţii fac greşeala de a nu lăsa copiii afară, dar cura de aer este indicată indiferent de sezon. Plimbările în aer curat de multe ori ajută. Incubaţia este mai facilă dacă se stă în mediul închis “ spune doctorul generalist Constantin Ciureanu, medic de familie.
Acesta recomandă ca imunizarea contra-gripei să se facă în timp util, mai ales că aceasta e o perioadă destul de propice dezvoltării virusurilor.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia tipărită Adevărul de Seară Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite