Bobotează la plus cinci grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în alți ani sărbătoarea Bobotezii aducea un ger pe măsură, iată că în acest an termometrele indică temperaturi pozitive în dimineața de 6 ianuarie. La ora 8.00, în Tulcea se înregistrau 5 grade Celsius, iar prognoza pentru astăzi indică o maximă de 8 grade Celsius.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători ale anului pentru creştini. De obicei, în această perioadă este foarte frig în România, de aceea este des folosită expresia „gerul Bobotezei”.
De mulți ani în Tulcea, ca în toate localitățile așezate lângă apă, se obișnuiește că preotul, cu ocazia slujbei care se face acum, să arunce o cruce de lemn în apa foarte rece, după care sar câțiva flacăi curajoși pentru a o aduce înapoi. De doi ani crucea a fost adusă la mal de un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
În toate bisericile ortodoxe, preoții fac agheasmă (apă sfințită), cu care „botează“ apele, oamenii, animalele și casele.
În această dimineață, PS Sa Visarion ține slujba la Catedrală, urmând ca după slujbă să vină spre faleză unde va avea loc slujba Sfinţirii Apei celei Mari şi tradiţionala aruncare a Sf. Cruci în apele Dunării.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite