Bilanţ la Frontieră: tone de peşte, zeci de kilograme de icre şi milioane de ţigări confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În decembrie Poliţia de Frontieră a prins o reţea de braconieri din Iazurile
În decembrie Poliţia de Frontieră a prins o reţea de braconieri din Iazurile

Conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea a tras linie după anul 2010. Sute de persoane s-au ales cu dosar penal, iar poliţiştii au confiscat ţigări, peşte, icre, ambarcaţiuni

În cursul anului trecut mai bine de 300 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru cele circa 200 de fapte infracţionale comise. Frontieriştii au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei.
În ceea ce priveşte contrabanda cu ţigări, au fost constatate cinci fapte infracţionale cu 13 persoane implicate. De pe urma acestor constatări, în anul 2010 au fost descoperite şi ridicate 826.200 ţigarete (41.310 pachete) diferite mărci, precum şi una ambarcaţiune rapidă cu motor 300 CP, indisponibilizată la sediul inspectoratului. Totodată, lucrători ai inspectoratului, în cooperare cu I.J.P.F. Galaţi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Galaţi şi-au adus aportul la constatarea a altor două fapte de contrabandă cu ţigări, în urma cărora a fost descoperită cantitatea de 1.132.000 ţigarete (56.600 pachete de ţigări).
Pe linia combaterii braconajului piscicol, în acest an au fost ridicate în vederea confiscării aproape 10 tone de peşte (117 kilograme de sturion, 39 kilograme de calcan) şi 46 kilograme icre. 
                                                 
                                 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite