„Big Brother“ de Tulcea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În oraş vor mai ajunge alte 36 de camere video. Acestea vor fi  montate fie pe clădiri, fie pe stâlpi de iluminat şi vor ajunge în cele mai periculoase zone ale muncipiului: cartierul de Vest, Dallas şi parcul Victoria. Proiectul costă 3,4 milioane de lei şi urmează să fie finanţat cu fonduri europene.

Tulcenii nu sunt extrem de încântaţi de această decizie, pe care o văd ca pe o limitare a dreptului la viaţă privată: „Eu nu fac nimic, nu fur, nu tâlhăresc, nu fac nimic rău. De ce să simt eu la fiecare pas că mă urmăreşte cineva? Că stă un poliţist şi se uită la mine. Nu mi se pare deloc în regulă, ar trebui să avem dreptul la viaţă privată“, spune Iulian Mazilu (30 de ani) din Tulcea.
Conducerea Primăriei dă asigurări, însă, că nimeni nu are de ce să se simtă „urmărit“ şi că aceste imagini cu oamenii de bună credinţă nu vor fi făcute publice. Mai mult decât atât, reprezentanţii primăriei spun că investiţia ar putea aduce beneficii populaţiei, prin scăderea infracţionalităţii stradale.
„Oamenii nu au de ce să se teamă de aceste camere. Prin extinderea monitorizării vom avea acces la înregistrări ale tuturor faptelor antisociale care se petrec pe străzi. Este o formă de protecţie, până la urmă, şi cred că tulcenii ar trebui să îşi dea seama de acest lucru“, spune Daniel Pohariu, director al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea.
De aceeaşi părere sunt şi oamenii de vârsta a treia, care nu se simt deloc urmăriţi de ochiul „fratelui mai mare“ de pe stâlpii de iluminat: „Este foarte bine, ca să ştie şi pungaşii aştia mici că cineva se uită la ei şi că nu au cum să scape. Am auzit că în piaţă o femeie a rămas fără portofel. Stătea un el în mână şi un copil a venit, i l-a smuls şi a fugit. Păi să ne fie nouă frică şi să stăm în piaţă?“, spune Olimpia Roşca (72 de ani), pensionară din Tulcea.

Află unde vor fi montate camerele video, din Adevărul de Seară Tulcea!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite