Benzinăriile PSV Company din Deltă, înfiinţate la dorinţa lui SOV şi autorizate de Mihaiu, aproape de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzinaria plutitoare de la Crisan
Benzinaria plutitoare de la Crisan

Tancurile de la Crişan şi Sulina nu mai au benzină de luni de zile, fiind păzite de câte un angajat al firmei

După ce ani de zile în Deltă au funcţionat doar două benzinării plutitoare aparţinând unui om de afaceri tulcean  în urmă cu aproape trei ani numărul acestora s-a dublat prin cele două noi apariţii amplasate la Sulina şi Crişan, în apropiere de baza omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu- fostul complex Lebăda. Interesant este faptul că autorizaţiile de mediu pentru cele două tancuri petroliere care aparţin firmei PSV Company  au fost aprobate fără probleme la doar o săptămănă de la numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator, în 2008, conform unor surse interne extrem de rapid şi fără nici o discuţie.
PSV Company SA este de fapt fostul Petrom Service al lui Liviu Luca, asociatul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu inclusiv la un cunoscut trust media.
Printre acţionarii firmei care deţine benzinăriile plutitoare de la Sulina şi Crişani se numără şi Elbahold Limited, o firmă cu sediu în Cipru care deţinea la un moment dat 49% din capitalul social al fostului Petrom Service,un offshore în spatele căruia s-a spus că se află SOV.În aceeaşi PSV Company la capitolul acţionariat mai apărea organizaţia sindicaliştilor din Petrom care la un moment dat, împreună cu un alt off-shore din Cipru, Comac Ltd controla 50% din firma Conservil SRL, cea de pe pontoanele căreia se îmbarcă şi debarcă mereu Sorin Ovidiu Vîntu sau invitaţii săi, inclusiv fostul guvernator Mihaiu, în drum spre deltă.

Nu a vrut să stea la coadă

Oamenii deltei spun că apariţia celor două benzinării plutitoare este legată de Sorin Ovidiu Vântu, care a fost deranjat de faptul că a trebuit să aştepte la coadă pentru a-şi alimenta barca rapidă de lux, model „Ranger“, la benzinăria de la Crişan. Grăbit şi nervos, povestesc martorii, Vântu ar fi spus că decât să stea el la coadă, mai simplu îşi face benzinăriile lui, fapt împlinit în scurt timp.
La momentul de faţă însă benzinăriile plutitoare ale firmei PSV Company sunt în conservare, păzite practic de câte un angajat.
„Nu mai renta, nu prea aveau vânzare, era mai mult pentru oamenii lor care veneau în deltă.Îşi plătesc angajatul dar nu mai au benzină la vânzare de luni de zile“ spune Sandu Cuzmin, patronul unei benzinării plutitoare vecină cu cea a PSV Company.

Îşi lichidează S.O.V. domeniile din Deltă?

Omul de faceri Sorin Ovidiu Vântu deţine în Sulina hotelul Marea Neagra . Deşi a preluat acest hotel de foarte mulţi ani Vântu nu a investit în el ci a preferat să-l păstreze în conservare decizia fiind un mister pentru toată lumea .Tot în Delta Dunării Vântu este proprietarul fostului complex Lebăda din Crişani acolo unde omul de afaceri îşi petrece majoritatea timpului pe perioada verii, dar şi a complexului „Roşu“ .Crişani se află practic la jumatatea drumului dintre Tulcea şi Sulina . Oamenii de afaceri din Tulcea spun că în ultima perioadă de timp interpuşii lui S.O.V. au anunţat că o parte dintre aceste proprietăţi din deltă ar fi de vânzare, preţul pentru complexul Roşu fiind de exemplu de 1,5 milioane euro.

    

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite