Bărbat din Mahmudia, prins pe Litcov cu pește la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele a fost confiscat
Peştele a fost confiscat

În cursul zilei de joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi bărbați care deţineau aproximativ 100 kilograme de peşte, pe care încercau să le comercializeze fără a avea documente de provenienţă.

Ieri, în zona canalului Litcov, la kilometrul 18, a fost prins Ion Costea (40 de ani) din Mahmudia, care deținea pește fără forme legale. Tot ieri, a fost prins și un alt localnic de 50 de ani din Hârșova, care avea, de asemenea, pește fără forme legale.
„Ce doi deţineau aproximativ 100 de kilograme de peşte din speciile caras, şalău şi scrumbie pe care încercau să le comercializeze fără a deţine documente de provenienţă. Asupra celor doi au fost găsite şi trei plase de pescuit tip monofilament în lungime de aproximativ 150 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării“, se arată într-un comunicat de presă al Grăzii de Coastă.
Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 400 lei, care a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Persoanele în cauză sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere, procurare, comercializare şi transport a peştelui fără documente legale“ şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament“.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite