Bani pentru centrele de bătrâni din spitalele tulcene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la finalul acestei luni primăriile din Sulina şi Babadag trebuie să se decidă dacă vor sau nu bani pentru transformarea spitalelor în cămine de bătrâni. Programul începe de la 1 aprilie.

Programul se va derula pe o perioadă de aproximativ 3 ani, începând cu prima zi a lunii aprilie 2011 şi până în data de 31 decembrie 2013 şi are ca scop asigurarea unei îngrijiri de lungă durată şi de calitate pentru persoanele vârstnice care şi-au pierdut autonomia funcţională şi nu-şi mai pot continua viaţa în condiţii de siguranţă la propriul domiciliu
Timp de 33 de luni, căminele nou înfiinţate în acest program vor fi finanţate de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Bugetul total este de 200.000 000 lei, iar pentru anul acesta va fi alocată suma de 55.000 000 lei.
Ministerul Sănătăţii estimează că, prin acest program vom putea asigura îngrijirea şi asistarea unui număr cuprins între 1500-4200 persoane vârstnice, în funcţie de câte din  unităţi sanitare  propuse de către noi vor fi reorganizate.
„Este pentru prima dată când statul finanţează, integral din bugetul de stat, fără implicarea autorităţilor locale sau a ONG-urilor o serie de unităţi destinate îngrijirii persoanelor vârstnice”, spune ministrul Cseke.
Autorităţile locale, însă, nu sunt deloc încântate de ideea de a transforma spitalele în centre de bătrâni. Pacienţii şi cadrele medicale din Babadag au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva acestei decizii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite