Avocatul Poporului la Tulcea: „Legea nu permite întreruperea serviciilor publice!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni după amiază, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Instituției Prefectului Tulcea, noul avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a prezentat principalele atribuții ale acestei instituții, dar a făcut și o prezentare a principalelor solicitări primite din partea tulcenilor.

Instituția este organizată pe 14 birouri teritoriale (Tulcea face parte din biroul teritorial Constanța).
La Tulcea, cele mai multe solicitări pentru avocatul poporului sunt legate de dreptul de proprietate: fie că se întârzie punerea în posesie sau emiterea de titluri de proprietate, fie că se tergiversează nejustificat trimiterea dosarelor la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. De asemenea, reprezentanții Avocatului Poporului au primit multe solicitări legate de drepturile acordate pentru cei care au venit din Basarabia sau cei care au avut bunuri pe teritoriul Bulgariei.
„Am mai avut la Tulcea solicitări legate de o problemă care a apărut și în Mangalia, iar acolo în urma unor discuții am reușit să rezolvăm problema în 24 de ore: întreruperea serviciilor publice de căldură sau apă. Legea nu permite întreruperea acestor servicii, care trebuie să fie continui și eficace“, a precizat Gheorghe Iancu.
Programul audiențelor acordate de Avocatul Poporului
Gheorghe Iancu, noul avocat al poporului, a ajuns la Tulcea luni, 30 ianuarie 2012. Instituţia va acorda atenţie audienţelor, petiţiilor primite din partea cetăţenilor, dar acordă o atenţie mai mare autosesizărilor şi anchetelor proprii.
Programul de audienţe pe primul trimestru din anul 2012: 30 ianuarie 2012,  27 februarie 2012, 26 martie 2012. Audienţele se acordă în sediul Prefecturii Tulcea, începând cu ora 10.00.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite