Autoritățile vor să facă țarcuri pentru caii semisălbatici din deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de Planul de măsuri pentru reducerea efectelor păşunatului necontrolat al animalelor domestice abandonate din deltă. Autoritățile vor să atragă în acest plan de măsuri organizațiile neguvernamentale care să se ocupe de îngrijirea cailor în zone special amenajate, care să devină astfel puncte de atracție turistică.

Pe lângă obiectivele mai vechi ale planurilor adoptate de autorități dar puse în aplicare doar în parte se adaugă acela de implicare a unor organizații neguvernamentale sau alte unități în derularea activităților prevăzute în plan. „Este un plan de măsuri de care Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării are nevoie, pentru că ea este cu atribuțiile cele mai mari în domeniu dar nu are banii necesari. Neavând sursele financiare, se poate folosi de acest plan pentru a solicita fonduri de la minister în rezolvarea problemei cailor și a altor animale care trăiesc în semisălbăticie în Delta Dunării“, spune prefectul Vasile Gudu.

image

Planul este unul ambițios și urmărește conștientizarea proprietarilor de animale domestice din Rezervație asupra responsabilităților legale privind creșterea animalelor, eliminarea animalelor domestice abandonate în mediul natural și sălbăticite din cauza lipsei de îngrjirire din partea proprietarilor sau chiar datorită lipsei proprietarilor, elaborarea strategiei pentru creșterea animalelor domestice în Rezervație, valorificarea în scop turistic a unor grupuri reduse de cai abandonați și semisălbăticiți. În acest sens, se încearcă punerea la dispoziție a altor suprafețe din interiorul Rezervației față de cele strict protejate din domeniul public de interes național. ONG-urile vor avea la dispoziție aceste suprafețe să îngrijească respectivele animale pentru a deveni punct de atracție turistică.

Citiți în Adevărul de Tulcea cum se va pune în practică acest plan!


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite