Autorităţile tulcene nu sunt în stare să rezolve criza de butelii din Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctele de vânzare au rămas fără butelii
Punctele de vânzare au rămas fără butelii

Localnicii din zonele Sulina şi Sfântu Gheorghe au reclamat autorităţilor lipsa buteliilor.Autorităţile pasează responsabilitatea între ele

Cei mai afectaţi de lipsa buteliilor sunt cei ce locuiesc la bloc, atât la Sulina cât şi la Sfântu Gheorghe.În aceste zone ultimul transport de butelii a ajuns în urmă cu aproape o lună.
„Am ajuns cu greu cu o navă, însă au venit şi cei de la Sfântu Gheorghe şi au luat, nu au fost de ajuns, nu puteai să refuzi oamenii să spui că dai doar la Sulina, deşi erau liste, cerere mare“ spune Sandu Cuzmin,distribuitor de butelii din Sulina.

Pase degeaba

Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, spune că deocamdată pe nava Centurion 2, ce face legătura între Tulcea şi Sulina, nu se pot încărca butelii, deoarece se transportă şi pasageri.
„Poate se descurcă nava cu butelii să plece în urma lui Centurion, care deschide drumul, să ajungă la Sulina“ spune prefectul Gudu, cel care dă avizul pentru transporturile de mărfuri şi călători în această perioadă.
La rândul său, directorul Administraţiei Zonei Libere Sulina,Marius Mitrea, spune că nu se poate ca nava cu butelii să circule în urma lui Centurion 2, deoarece acesta în cazul unui blocaj pe Dunăre ar trebui să facă diverse manevre, existând riscul unei coliziuni cu nava de butelii.
În fine,şeful Căpităniei Zonale Tulcea, Dan Ichim, spune că singurii care pot da aviz de mişcare pentru nave în această perioadă sunt cei de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos galaţi.
Până când autorităţile se vor lămuri ce competenţe au şi vor găsi o soluţie, tulcenii din zona deltei ce locuiesc la bloc sunt nevoiţi să migreze la rudele de la case, fie să investească serios în energie electrică.... 



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite