Au rămas fără ambarcaţiuni pentru că au pescuit ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrătorii din cadrul Serviciului Poliţiei Delta Dunării, în colaborare cu inspectori ecologici de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au desfăşurat o acţiune atât pe apă cât şi terestru, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi cinegetic, precum şi a transportului ilicit de peşte şi produse din peşte.

Un tânăr de 27 de ani din Chilia Veche a fost depistat pe canalul Gâscova în timp ce transporta, cu o ambarcațiune propulsată de un motor, 662,5 kilograme de pește proaspăt (șalău,crap,știucă), fără documente legale de proveniență. Alţi doi bărbaţi din Mahmudia au fost identificați pe canalul Dranov, în timp ce foloseau la pescuit, dintr-o ambarcațiune tip lotcă de 14 crevace, un prostovol. Cei doi au rămas fără peşte şi fără bărci şi s-au ales cu dosar penal.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost depistate patru infracţiuni, în care sunt cercetate opt persoane şi au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.430 lei.
Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 23.740 lei, respectiv două ambarcaţiuni, un motor de ambarcaţiune, şase setci monofilament, un prostovol, şi 664,5 kilogtrame de peşte proaspăt, de diferite specii.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite