Au comandat vită şi au primit carne ce pare a fi de cal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea a fost izolată înainte de a fi folosită de fabrica tulceană
Carnea a fost izolată înainte de a fi folosită de fabrica tulceană

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea au descoperit aproximativ cinci tone de carne care ar putea fi de cal, deşi în acte figura ca fiind de vită.

Carnea suspectă a fost descoperită la finele săptămânii trecute la un control de rutină efectuat de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea , materia primă fiind livrată de o firmă din  Vrancea unei firme de procesare din Tulcea.
Din câte se pare, veterinarii suspectează faptul că întreaga cantitate de carne sechestrată ar fi de cal, în timp ce în acte figurează ca fiind de vită.

„E de la un abator din Vrancea“

Reprezentanţii firmei tulcene spun că este pentru prima oară când a achiziţionat carne de la firma din Vrancea şi că marfa nu a ajuns la producţie.
„Noi am cumpărat carnea cu acte în regulă ca fiind de vită, ba am şi plătit-o deja, am comandat, apoi vezi marfa şi îţi creează dubii. Când a ajuns la noi s-au constatat probleme şi a fost izolată într-un depozit, au luat probe, la noi se controlează absolut orice intră în fabrică . Aşteptăm rezultatul analizei, dar oricum, noi suntem o victimă în acest caz “ spune directorul firmei tulcene .
Marinela Tertiş, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Tulcea s-a arătat surprinsă de faptul că informaţia a ajuns aşa rapid la presă.
„A fost un control de rutină, este un control, nu vă pot spune mai mult, sunt probleme tehnice, se fac analize“ ne-a declarat directoarea Tertiş.

Carnea avea certificat de conformitate

Carnea ajunsă la Tulcea din judeţul Vrancea, suspectată a fi de cal, avea acte în regulă, certificat de conformitate, ca fiind de vită.
„Sunt semne de întrebare multe, cine a dat certificatul de conformitate pentru carnea respectivă, din păcate acesta este sistemul în care trăim, nu poţi avea încredere nici în acte oficiale, apoi te trezeşti cu altă marfă şi îţi mai strici şi credibilitatea“ mai spun reprezentanţii firmei tulcene.
Acesta spune că va aştepta rezultatele oficiale ale analizelor după care se va adresa instanţei.


Furnizorul este din zona Adjud

Firma care a livrat carnea suspectă firmei Carniprod din Tulcea se numeşte Luky Star Comprod SRL şi este din Adjud, o zonă în care funcţionează mai multe abatoare care au avut probleme cu inspectorii sanitar-veterinari de-a lungul timpului.Firma respectivă apare ca fiind înfiinţată recent, dar aceasta este o procedură des folosită de firmele din zonă, pentru a-şi pierde urma după anumite tranzacţii.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite