Astăzi adăpost pentru boschetari, în 2013 centru de informare modern. Vezi aici cât va costa investiţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile de patrimoniu din Tulcea, abandonate de-a lungul anilor, au devenit în timp adăpost pentru oamenii străzii, care găsesc rapid un acoperiş deasupra capului. Una dintre clădirile – monument istoric din Tulcea se va transforma în aproximativ un an într-un centru de informare.

Astăzi s-a semnat contractul pentru reparaţia capitală, reabilitarea şi modernizarea imobilului din strada Gloriei,  numărul 4. Cu 1,3 milioane de lei în casa lăsată în paragină va funcţiona singurul Centru Naţional de Informare Turistică din Tulcea.
Dotat cu 9 locuri de parcare, centrul urmează să facă parte dintr-o întreagă reţea de centre de informare din ţară (care se preconizează a fi finalizate în 2015).
Proiectul a fost semnat pe 22 iulie 2011 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Consiliul Judeţean Tulcea, în calitate de beneficiar.
Obiectivele specifice sunt Crearea Centrului Naţional de Informare într-un imobil-monument istoric reabilitat, cu scopul includerii în reţeaua naţională de centre de informare şi promovare turistică si punerea în valoare a unui imobil – monument istoric aflat în patrimoniul public al judeţului, prin reabilitarea şi modernizarea spaţiilor şi introducerea imobilului în circuitul turistic.
Printre beneficiarii direcţi ai acestei investiţii se numără şi cei 20.000 de turişti care îşi petrec annual un sejur în Tulcea şi care vor putea primi informaţii de la cei cinci angajaţi ai acestui centru.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite