Astăzi: Ziua siguranţei pe internet. Adolescenţii riscă să cadă în plasa traficanţilor de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai fideli utilizatori ai mediului virtual sunt adolescenții. Aceștia pot întâlni numeroase pericole pe care din neștiință sau din teribilism le ignoră, putând ulterior ajunge victime ale infractorilor specializați în a opera în mediul virtual.

În vederea reducerii riscului de victimizare al adolescenților utilizatori de internet, Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea derulează în cursul lunii februarie o campanie de informare în următoarele unități de învățământ de grad liceal din municipiul Tulcea.
În Tulcea, cu sprijinul cadrelor didactice din unitățile liceale, elevii vor primi informații privind utilizarea platformelor de socializare precum și a modalităților de prevenire a abuzurilor pe internet.
Campania face referire în mare parte la utilizarea platformelor de socializare sau a chat-urilor și a pericolelor ce deriva din acestea mai ales aspecte legate de racolare pentru trafic de persoane și pornografie infantilă. Datorită lipsei de experiență a adolescenților, există tendința acestora fie de a da curs anumitor provocări din partea unor persoane străine intâlnite în mediul virtual fie a încerca să socializeze dicolo de limitele unei decențe cu persoane necunoscute.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite