Asociaţiile rău-platnice rămân fără căldură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorul de agent termic a apelat deja, fără mare success, la întreruperea furnizării către patru asociaţii răuplatnice. Deşi au stat în frig timp de câteva zile oamenii nu şi-au plătit datoriile

Patru asociaţii de proprietari din municipiul Tulcea au rămas deja fără căldură încă din primele zile ale anului 2012.Deşi cele trei asociaţii d epe strada Gării şi cea de pe strada Grădinari îşi asumaseră un angajament de plată a datoriilor istorice şi a facturii curente, acesta nu a fost respectat, astfel încât furnizorul de energie termică Dalkia a înterupt furnizarea pentru câteva zile, ca un semnal transmis răuplanicilor.
„ La aceste patru asociaţii avertizate în repetate rânduri este o problem, zic eu că şi de altă natură decât financiară pentru că însumate, restanţele de la cele patru asociaţii nu depăşesc douăzeci de mii de lei. Nu este o sumă mare dacă ne referim la 150-160 de apartamente“ spune Dumitru Rubanschi, director tehnic la Dalkia Tulcea.

Frig de avertisment

După ce asociaţiile datornice au fost lăsate în frig timp de trei zile, ca un avertisment, în weekend conducerea firmei Dalkia a decis reluarea furnizării,dar doar până la începutul acestei săptămâni, aşteptând şi un semn de bunăvoinţă din partea beneficiarilor.
„Ne-au informat că de luni încolo, dacă nu plătim câte ceva. Măcar factura pe luna anterioară în întregime, opresc  iar căldura. Batem pe la uşi, stăm la intrare să convingem oamenii să plătească, ce să facem mai mult“ spun reprezentanţii Asociaţiei  12 de pe strada Gării.
Majoritatea reprezentanţilor asociaţiilor spun că pe fiecare scară există câţiva mari răuplatnici din cauza cărora suferă majoritatea locatarilor şi că, tradiţional, în prima lună a anului încasările pentru cheltuielile de întreţinere sunt aproape inexistente.
„Dacă ăsta e sistemul este unul imoral, cei care plătesc suferă de frig din cauza celor care nu plătesc. Ar trebui găsită o soluţie de executare silită a datornicilor, una mai simplificată“ spune Mădălina Chirilov, locatar de pe strada Gării.

Probleme şi la Energoterm
 
Şi celălalt furnizor de energie termică din municipiu, Energoterm, societate ce se află în subordinea Consiliului Local, va demara în scurt timp, peste aproximativ o săptămână un program de atenţionare a asociaţiilor datornice, inclusive prin sistarea furnizării căldurii.
„Să vedem dacă vor creşte încasările, dacaă nu vor reacţiona la atenţionările scrise, vom trece la măsuri mai dure, inclusiv la oprirea căldurii, în cazul asociaţiilor cu datorii istorice, cum ar fi asociaţia 14, 30, şi altele “ spune directorul Energoterm, Nicuşor Bâscă.


Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite