Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ cere preşedintelui Băsescu să nu promulge legea privind vânătoarea în deltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militează pentru interzicerea vânătorii în deltă
Militează pentru interzicerea vânătorii în deltă

Deputații au aprobat ieri modificarea legii 136/2011 de constituire a Rezervației Biosferei Delta Dunării. Printre prevederile votate sunt: introducerea vânătorii sportive, crearea unui Colegiu Coordonator, numit politic, și aprobarea unui algoritm neechitabil de împărțire a taxelor provenite din exploatarea resurselor naturale.

Asociaţia Salvați Delta solicită Președintelui României, Dl. Traian Băsescu, să nu promulge acest act normative, se arată într-un comunicat al ONG-ului de mediu.
Vânătoarea sportivă pe teritoriul RBDD reprezintă o practică cu un impact deosebit de negativ, anual căzând pradă acesteia sute de specii protejate de păsări și mamifere. Prin introducerea acestei practici, fără niciun fel de justificare sau reglementare, deputații contribuie în mod decisiv la transformarea zonei într-un veritabil parc de distracții pentru vânători și braconieri, spun reprezentanţii SDD.
Având în vedere motivele exprimate mai sus, Asociația Salvați Dunărea și Delta solicită Președintelui României, Traian Băsescu să nu promulge acest act legislativ.
SDD va continua protestele pe această temă și va sesiza birourile europene competente cu privire la tratamentul defectuos cu care una dintre cele mai valoroase zone umede din Europa și din lume este tratată.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite