Aproape patru milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Județean. Vezi aici în cât timp va fi gata lucrarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul ar putea beneficia de bani europeni pentru reabilitare
Spitalul ar putea beneficia de bani europeni pentru reabilitare

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea se regăseşte pe lista spitalelor propuse de către Ministerul Sănătăţii pentru reabilitare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, identificate în urma evaluării situaţiei spitalelor din România, făcută pe baza Strategiei de sănătate publică.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, construit în anul 1975, este primul ca mărime din judeţ, cu o capacitate de 735 paturi + 76 paturi spitalizare de zi, asigurând asistenţă medicală de specialitate, preventivă, curativă, de recuperare, de îngrijire în caz de graviditate şi maternitate.
Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) – secţie aflată în structura spitalului judeţean – are personal propriu special pregătit şi asigură triajul, evaluarea, tratamentul de urgenţă al pacienţilor cu afecţiuni acute care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportaţi de ambulanţe.
Pereți plini de mucegai
Având în vedere importanţa obiectivului studiat în cadrul structurii de îngrijire a sănătăţii se impune reabilitarea termică a spaţiilor de spitalizare şi a celor destinate policlinicii, astfel încât să se diminueze consumul de energie şi implicit reducerea costurilor de întreţinere.
„Este necesară eliminarea punţilor termice care au condus la formarea condensului. Pe toată înălţimea Corpului A spaţiile de spitalizare adiacente faţadei de sud sunt puternic afectate de condens şi mucegai, astfel încât au devenit improprii utilizării“, se arată în raportul Consiliului Județean Tulcea. Valoarea totală a proiectului este de 15,6 milioane de lei și urmează să fie realizată în zece luni de la semnarea contractului.
Modernizare
Finisajele interioare din toate încăperile şi tâmplăria nou montată vor fi lavabile, rezistente la dezinfecţie, fără asperităţi care să reţină praful, bactericide (în spaţiile aseptice), negeneratoare de fibre sau particule care pot rămâne suspendate în aer, rezistente la acţiunea acizilor (în laborator).
Documentaţia cuprinde următoarele categorii de instalaţii: instalaţii sanitare interioare (apă şi canalizare), instalaţii de hidranţi interiori, instalaţii de gaze naturale (laborator analize), precum şi instalaţii de fluide medicinale (oxigen şi aer comprimat). Se va avea   în vedere, scoaterea din funcţiune cât mai puţin posibil a instalaţiilor existente care deservesc spaţii cu funcţiuni importante la nivelele superioare ale clădirii ce va adăposti U.P.U.
Distribuţiile de conducte şi racordurile la toţi consumatorii din spaţiile reamenajate ce vor aparţine de U.P.U. vor fi noi pentru toate tipurile de instalaţii prevăzute (apă rece/caldă menajeră, canalizare menajeră, oxigen, aer comprimat, gaze naturale) asigurându-se în felul acesta o independenţă funcţională a acestei zone.








Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite