Apă la cișmea pentru tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De pe 15 august, tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu vor avea apă la o cișmea din centrul satului. Localnicii au ajuns cu petițiile pentru furnizarea apei potabile până la ministrul Mediului, în prezent cărând apa de băut de la Tulcea, de peste Dunăre.

Petițiile la primărie au rămas fără niciun rezultat așa că oamenii s-au îndreptat că Ministerul Mediului, cu jalbă chiar la ministru Laszlo Borbely. În această petiție și-au spus toate păsurile pe lângă lipsa apei potabile: digul neterminat care nu-i protejează de inundații dar și gropile săpate în fața curților pentru drenarea apelor acumulate de la inundațiile de anul trecut.

Click pe imagine pentru fotogalerie!

image

„Au fost atâtea fonduri europene pentru a seconstrui o rețea de apă potabilă în localitate încât nici nu le mai știm numărul. Anul trecut, am primit de la ARBDD înștiințare că până în septembrie 2010 vom avea apă potabilă. Acum se vorbește că se trage o conductă de apă pe sub Dunăre de la Tulcea, nu mai înțelegem chiar nimic. Fondurile europene au fost și se zvonește că sunt, dar se duc pe apa sâmbetei“, spune Dumitru Ilie (6o de ani), unul dintre petiționari.

La ora actuală, oamenii își aduc apă potabilă de la Tulcea, de peste Dunăre, cu bidoanele. Pentru uzul gospodăresc apelează la apa din Dunăre „Mai udăm o grădină, mai pentru spălat, mergem cu găleata la Dunăre. Când eram mic știu că foloseam apa și la gătit, dar nu era poluarea de acum“, spune localnicul.

Problema lipsei apei potabile este în curs de rezolvare, spun însă atât autoritățile centrale cât și cele locale. Furnizarea apei potabile se va face din rețeaua municipiului prin subtraversarea fluviului.

Citiți în săptămânalul ADS Tulcea ce promite primarul de Sfânta Marie!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite