Angajaţii de la aeroportul din Tulcea şi-au câştigat banii în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Delta Dunării
Aeroportul Delta Dunării

Consiliul Judeţean are de plătit diferenţe salariale pentru aproape doi ani de zile, la care se adaugă şi onorariul expertului, în sumă de peste 4.300 de lei. Decizia poate fi atacată, însă, în recurs.

Procesul a fost deschis în vara anului 2009. Cincizeci de petenţi au dat în judecată Aeroportul Delta Dunării şi Consiliul Judeţean Tulcea.   Este vorba, în cazul de faţă, de bani pe care ar fi trebuit să îi primească în conformitate cu specificaţiile din contractul colectiv de muncă pe ramură – transporturi. Ei au primit aceste sume începând cu data de 1 octombrie 2008, dar ar fi trebuit să le primească dinainte. Au semnat contractul în decembrie 2007. Iar în 2009 au solicitat sumele începând cu 2007 şi până la data de 1 octombrie 2008.
Dintre angajaţii care au acţionat în instanţă, unul a renunţat la judecată şi alţi doi nu au primit câştig de cauză, cererile lor fiind considerate nule.
Tribunalul Tulcea a decis că restul angajaţilor trebuie să îşi primească diferenţele salariale confom contractului la nivel de ramură pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2007, dar şi pentru perioada ianaurie – 30 septembrie 2008.
Consiliul Judeţean Tulcea va avea de achitat diferenţe salariale pentru angajaţii aeroportului, dar şi onorariul expertului în cuantum de 4345 de lei.
Decizia poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite