Alimentare cu apă pentru satele din Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul de Gospodărire a Apelor are un proiect de alimentare cu apă a localităţilor din Deltă. Este vorba despre satele Gorgova, Partizani, Ceatalchioi, Caraorman, Patlageanca, T. Vladimirescu, Periprava.

Proiectul are o valoare totală de 25 de milioane de lei lei, din care până acum s-a realizat investiţii în valoare de 15 milioane, iar pentru anul acesta există asigurată o finanţare de 9,3 milioane de lei. Până acum s-au cheltuit 107.000 de lei.
„La momentul de faţă sunt finalizate obiectivele Gorgova şi Partizani şi a fost înaintată documentaţia pentru emiterea unei Hotarâri de guvern  de predare prin transfer către Consiliul Local Maliuc“, spune Constantin Lefter, şeful SGA Tulcea.
Sistemul de alimentare cu apă din Caraorman se află în fază avansata , fiind realizat în proporţie de 75%. La Ceatalchioi şi Pătlăgeana sistemele de alimentare cu apă sunt aproape gata (şa un nivel de 80%). „Se lucrează la obiectivul Ceatalchioi pentru finalizarea lucrărilor la staţia de tratare şi pregătire a recepţiei“, mai spune Lefter.
La obiectivul Caraorman lucrările stagnează din lipsa documentaţiei pentru montaj echipamente la staţia de tratare, iar la obiectivul Periprava a fost realizată reţeaua de distribuţie, urmează staţia de tratare.
„Se fac pregătiri pentru începerea lucrărilor la obiectivul Tudor Vladimirescu, se analizează schimbarea soluţiei prin inlocuirea staţiei de tratare a apei cu racordare la sistemul minicipiului Tulcea prin subtraversarea Dunării“, susţine Constantin Lefter.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite