Aleşii tulceni devin povestitori. Vezi aici care este povestea preferată a primarului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii sunt invitaţi de cei mari să renunţe timp de trei zile la televizor în favoarea poveştilor scrise. Ieri a început la Tulcea a doua sesiune a campaniei „Săptămâna în familie. Săptămâna fără televizor“, proiect iniţiat de Asociaţia Zibo Help cu sediul în Satu Mare. Şefi ai administraţiei publice din Tulcea vor veni pe rând la bibliotecă pentru a le citi copiilor câteva pagini de poveste.

Andrian Ampleev, viceprimarul municipiului Tulcea a fost ieri după amiază în Mediateca Bibliotecii Judeţene, unde le-a citit micuţilor o poveste în limba rusă. I s-a alăturat şi vicepreşedintele Comunităţii de Ruşi Lipoveni din Tulcea, Natalia Neumann.



Astăzi dimineaţă, de la ora 11.00, primarul Constantin Hogea le-a citit celor mici povestea „Cum creşte o notă“ de Mircea Sântimbreanu. Nu este la prima experienţă de acest gen, pentru că s-a mai întâlnit cu cei mici, în calitate de povestitor, şi acum câteva luni.
Primarul Hogea a pierdut oile când a murit fratele de sânge al lui Winnetou
Îi plăceau cărţile încă de pe vremea când era mic şi păzea oile la Cerna. „Cartea mea preferată era Winnetou. Ţin minte că mi-am luat o sfântă de bătaie când am pierdut oile din cauză că murise Old Shatterhand“, povesteşte Hogea.
Primarul de Tulcea le-a spus şi copiilor lui că nimic nu se compară cu plăcerea cititului, cu mirosul unei file de carte şi cu atmosfera dintr-o sală de lectură. Susţine că meritele internetului trebuie recunoscute, dar pentru un echilibru în vieţile copiilor, merită ca toţi să-şi facă timp şi de o carte.
„Facem  această invitaţie de a citi şi de a asculta poveşti tuturor celor care iubesc cartea, pentru a fi alături de noi în această campanie, de a trage un semnal de alarmă şi de a-i motiva pe copiii noştri să se întoarcă la plăcerea de a deschide o carte, de a citi“, spune Ovidiu Ghionu, managerul Bibliotecii Judeţene.



Muzică, dans şi concursuri
Copiii au parte şi de concursuri de creaţie. Zece copii prezenți în sală primesc câte o foaie și un pix, pe care vor scrie cel mult două propoziții. Bilețelele vor fi strânse și  citite ca pe o poveste.
Nu lipsesc, de asemenea, nici momente artistice. Acestea vor fi susţinute de către copiii de la Liceul de Artă „George Georgescu”, clasa  a IV-a, cu un program de muzică clasică, recitări de poezie în limba rusă  susținute de către copiii de la Comunitatea ruşilor - lipoveni apoi muzică şi dans tradiţional aromân.



Pentru a-i motiva pe copii prin puterea exemplului propriu, „cu amintiri din copilărie vor fi prezente şi două bunicuţe, ce ne vor povesti cum au copilărit fără televizor şi calculator“, mai spune Ghionu.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară!

image
image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite