Ajutoare pentru încălzirea locuinţei: Unde se depun cererile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi beneficiari cer bani de lemne (foto arhivă)
Cei mai mulţi beneficiari cer bani de lemne (foto arhivă)

Începând de luni, cei care doresc să obţină bani pentru a achita facturile la căldură îşi pot depune cererile. Banii se vor da pentru perioada noiembrie 2012 – martie 2013.

Cei care se încălzesc cu energie termică sunt aşteptaţi la asociaţiile de proprietari. Cererile pentru ajutorul financiar pentru încălzirea cu lemne, cărbuni sau gaze sunt aşteptaţi la sediile primăriilor sau la Direcţia de Asistenţă Socială (în cazul beneficiarilor din municipiu).
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie termica se acordă familiilor sau persoanelor singure pe perioada sezonului rece (noiembrie- martie) dacă venitul net mediu lunar  pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanei singure. Persoanele singure primesc un ajutor majorat cu 10% .
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale si  lemne, combustibili petrolieri se acordă familiilor sau persoanelor singure pe perioada sezonului rece (noiembrie- martie) dacă venitul net mediu lunar  pe membru de familie este de pana la 615 lei .Pentru familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social se acorda un ajutor in suma fixa de 58 lei.
În medie, la Tulcea aproximativ 1.500 de tulceni beneficiază de ajutor financiar pentru energie furnizată în sistem centralizat (valoarea ajutoarelor: peste 600.000 de lei), în jurul de 200 de persoane beneficiază de ajutor pentru încălzirea cu gaze (valoarea: aproape 200.000 de lei) şi peste 5.000 de persoane beneficiază de ajutor pentru încălzirea cu lemne, cărbuni sau combustibil petrolie (suma: peste un milion de lei).
În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local, primarul a declarat public că vor face eforturi la preţul plătit de populaţie pentru gigacalorie să rămână la acelaşi nivel ca în anii trecuţi (deşi nu mai este acordată acea subvenţie din partea Guvernului).


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite