Afacere agricolă cu iz penal: 500.000 de lei pentru terenuri care nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a definitivat cercetările în dosarul în care inculpat este Traian Feurdean, trimis în judecată pentru   comiterea infracţiunilor de înşelăciune în convenţii (consecinţe deosebit de grave) şi fals sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

Toată afacerea gândită de Feurdean a început în 2006. Patru oameni de afaceri au decis să cumpere câteva terenuri agricole pe raza judeţului Tulcea.
Traian Feurdean a fost omul potrivit la locul potrivit. Avea o societate agricolă, Selena Agro, în aceeaşi zonă (Măcin) aşa că cei patru investitori au apelat cu încredere la el pentru a-i ajuta să îşi cumpere terenurile. Înţelegerea părea bună pentru ambele părţi: pentru fiecare inculpatul urma să fie împuternicit cu drepturi depline, urmând să primească, cu titlu de onorariu, un procent de 10 % din valoarea de achiziţie a terenului.
După mai bine de patru ani de colaborare, în august 2010 cei patru investitori au mirosit ceva şi i-au cerut lui Traian Feurdean un raport complet în catre să prezinte modul în care s-au cheltuit cei 691.500 lei primiţi de inculpat pe terenuri, derularea activităţilor agricole şi modul în care urmează să se desfăşoare colaborarea.
Traian Feurdean a dat bir cu fugiţii, aşa că investitorii s-au decis să facă nişte mici investigaţii. „Cei patru au constatat că111 procuri speciale pentru vânzare şi 37 de contracte de vânzare – cumpărare au fost falsificate de către inculpat în numele unui birou notarial, la care actele nu fuseseră încheiate“, spune Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
De fapt, Traian Feurdean primise de la cei patru investitori suma de 691.500 lei, din care reuşise să cumpere numai 40 de hectare de teren. Şi-a însuşit restul banilor, adică 516.537 lei. Pentru restul banilor a fost nevoit să falsifice actele. 
„Inculpatul a recunoscut că personal a falsificat procurile şi contractele de vânzare – cumpărare, fiind cel care le-a dactilografiat, a contrafăcut semnăturile şi ştampila unui birou notarial“, mai spune Laura Subţirelu.
Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave este închisoarea de la 10 la 20 ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa pentru infracţiunea de fals sub semnătură privată este închisoarea de la 2 luni la 3 ani sau amendă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite