Adio Casa Pionierilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatul Pionierilor din Tulcea
Palatul Pionierilor din Tulcea

De ani de zile autorităţile încercau să demoleze  clădirea aflată în paragină în centrul municipiului. Clădirea este în stadiu avansat de degradare şi se poate prăbuşi în orice moment, punând în pericol viaţa trecătorilor, destul de numeroşi

Unul dintre ultimele simboluri ale comunismului ce a supravieţuit în centrul municipiului Tulcea, fosta „Casă a Pionierilor“ de pe strada  Banatului, va fi demolată,  după ce vineri, cei doi coproprietari , Primăria şi organizaţia PSD Tulcea, au căzut de acord cu privire la soluţionarea conflictului imobiliar.
Clădirea din centrul oraşului este într-o stare avansată de degradare, aflându-se chiar în pericol de prăbuşire în condiţiile unui seism mai puternic. În această situaţie, Primăria a propus un schimb de imobile, în vederea preluării acestei clădiri şi demolării ei şi transformării într-o parcare publică. Poziţionarea imobilului în zona centrală constituie o soluţie urbanistică pentru marea problemă a spaţiilor de parcare în zona ultracentrală a oraşului.
„În principiu ne-am înţeles să le cedăm spaţiul în care funcţionează în prezent cu chirie organizaţia judeţeană de partid, adică o parte din imobilul de pe strada Victoriei, iar ei renunţă la jumătatea din Casa Pionierilor“ spune primarul Constantin Hogea.
„Am ajuns la un acord necesar cu primarul Hogea, spre binele comunităţii, nu avea rost să ne certăm pentru o ruină, e mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru comunitate “ spune şi deputatul Horia Teodorescu, preşedintele PSD Tulcea.

Palatul Pionierilor din Tulcea

Click pe poze pentru a vedea fotogaleria

Pericol pentru trecători!


Clădirea de pe strada Banatului aflată în prezent în co-proprietatea PSD Tulcea şi a Primăriei este fostul sediul al Casei Pionierilor şi Şoimilor Patriei, după 1989 aici funcţionând şi Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ulterior Serviciul de Paşapoarte. În timpul mandatului primarului Constantin Mocanu (2000-2004), clădirea a fost preluată de către partidul politic  pentru o sumă modică. Clădirea a ajuns în stare deplorabilă şi se poate prăbuşi în orice moment, existînd chiar şi un avertisment în acest sens, montat de cei de la Inspecţia în Construcţii.

Citiţi în Adevărul de azi care este diferenţa de bani pe care o va încasa Primăria de la PSD!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite