Tulcea: Adina Nicola creează mărţişoare colorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina iubeşte desenul şi muzica folk şi îşi doreşte să devină arhitect. A început să studieze tehnicile în desen doar de un an, dar s-a făcut imediat remarcată la concursuri.

La începutul acestui an şcolar, Adina a fost convinsă de colege că nu ar fi rău să meargă la Palatul Copiilor la Cercul de pictură-desen. Totodată a auzit şi de faptul că ar putea învăţa chitara în cadrul aceleiaşi instituţii aşa că s-a înscris şi la Cercul de muzică folk.
„Aveam de câţiva ani mai mulţi colegi care mergeau în mod frecvent la cele două cercuri aşa că mi-am zis că de ce să n-o fac şi eu. Aveam talent la desen, după cum mi-au zis chiar profesorii mei, aşa că nu am mai ezitat“, spune eleva Şcolii Alexandru Ciucurencu.
Ghiocel de locul I

Primele participări la expoziţiile concurs de la nivel local au însemnat şi primele premii. A obţinut premiul artistic la Expoziţia de artă dedicată Zilei Naţionale de 1 Decembrie (organizată de Inspectoratul Şcolar General şi Palatul Copiilor), unde a desenat o femeie în costum popular. A urmat locul II la Expoziţia concurs de artă „Colinde colorate“ organizată de Inspectoratul Şcolar, unde a participat cu o lucrare reprezentându-l pe Moş Crăciun şi ajutoarele sale. În acest an a obţinut premiul I la secţiunea pictură din cadrul Expoziţiei concurs de artă „Mărţişoare colorate“, unde a desenat un băiat dăruindu-i unei fete un ghiocel.

Săptămâna trecută s-a făcut remarcată şi la Concursul organizat în cadrul planului de promovare a proiectului Aquaserv de reabilitare a sistemelor de apă şi apă uzată, desfăşurat la nivelul claselor V-VII, în perioada 1 februarie-15 martie. Organizatorii concursului au fost societatea Aquaserv în colaborare cu Centrul de Informare şi Educare în Managementul Deşeurilor, din partea acestora primind un premiu special pentru posterul care a ilustrat sloganul concursului „Apa pentru oraşe“. Îi pare rău că nu a reuşit să obţină mai mult, pentru că nu a ştiut că trebuie să se prezinte şi cu o mascotă a concursului.

Citiţi amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite