Accidentul naval din Tulcea provocat de blocarea cârmei navei maritime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primele verificări efectuate de Căpitănia Portului a rezultat că nava turcă a deviat de la direcţia de marş din cauza blocării cârmei pentru o scurtă perioadă de timp.

Nava maritimă Captan Salim a deviat ieri de la direcţia de marş spre malul drept şi a presat cu prova babord pe un grup de nave acostate în zona faleză a portului Tulcea.

În urma evenimentului, ambarcaţiunea de agrement 02374-Tl s-a ales cu cabina comandă deplasată, deformată, cu fisuri la copastie iar  ambarcatiunea de agrement 0395-SL cu sistemul de susţinere prelată pupa deformat și prelata ruptă.

Click pe poze pentru fotogalerie!

image

De asemenea, nava Republica a fost deplasată amonte de pe poziție dar a suferit și o serie de avarii: prelata ruptă zona tribord, scondru metalic prova babord afectat, lovitura în partea superioară in zona zbatului tribord. Nu în ultimul rând a a fost avariată și nava rapidă Olexii Stahorskii acostată la pontonul vecin.

„Cu toate că a lansat ancora din tribord şi a pus maşina la înapoi, nava maritimă a presat pe grupul de nave producând avariile sus-menţionate. Nu au fost victime, nu s-a produs poluare, şenalul navigabil nu a fost blocat“, spune Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Tulcea.

Nava a fost ancorată în rada portului Tulcea de la Mila 36, asistată de un remorcher, pentru cercetări. Primele cercetări la faţa locului au fost efectuate de o echipă formată din reprezentanţi ai Căpităniei Portului Tulcea.

Accident naval în portul Tulcea: Un cargou a intrat în nava muzeu Republica

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite