UPDATE Accident naval în Delta Dunării: Două ambarcațiuni s-au lovit la Mila 23!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul s-a petrecut în urmă cu o oră, în zona satului tulcean Mila 23. Din primele informații, în urma accidentul au rezultat mai multe victime, printre care un bărbat în stare gravă. Ambulanța a plecat la fața locului.

UPDATE: După cum spun reprezentanţii Căpităniei Zonale Tulcea, accidentul s-a petrecut ieri la 19.10. Ambarcaţiunea tip lotcă cu motor de 5 CP, condusă un Cornel Popov (43 de ani) din Mila 23,  avându-l la bord şi pe unchiul lui, Afanase Graciov (60 de ani) din Tulcea, a ieşit de pe canalul Eracleea pe Dunărea Veche, având destinaţia sat Mila 23.
„La ieşirea de pe canal a încercat să evite undiţele unor pescari şi a luat curbura mai larg.  În acest moment s-a colizionat uşor prin atingerea bordurilor babord cu o ambarcaţiune tip Laguna 565 cu motor de 40 CP, condusă de Robert Vânturiş (36 de ani) din Mila 23, care vroia şi el să intre pe canalul Eracleea“, spune Petrică Rade, purtător de cuvânt al Căpităniei Zonale.
În urma coliziunii Afanase Graciov din Tulcea a fost proiectat în apă şi a suferit leziuni la frunte şi în partea dreaptă. A fost anunţat serviciul de urgenţă 112 şi persoana rănită a fost transportată la Spitalul Judeţean Tulcea pentru acordarea  asistenţei medicale. La faţa locului s-a deplasat pentru cercetări o echipă formată din reprezenanţi ai Căpităniei Portului Sulina şi Poliţiei Transporturi Sulina.   

UPDATE
Martorii din Mila 23 spun că accidentul a avut loc în zona pensiunii Iorom din Mila 23. În accident au fost implicate două ambarcaţiuni de dimensiuni mici, cu motoare de douăzeci de cai putere, o lotca de fibră şi un „Black Sea“. Într-una dintre bărci se afla un angajat al unei pensiuni din zonă, iar în cealaltă doi pescari din Mila 23.Una dintre bărci a plecat din zona luminată, în jurul pensiunii, şi probabil nu a văzut cealaltă barcă în întuneric. Martorii spun că unul dintre bărbaţi a fost lovit mai puternic la cap, însă a urcat în şalupa - ambulanţă sosită la faţa locului pe picioarele sale.

„Tot ce știm la momentul de față este că există cel puțin o victimă, un bărbat inconștient. Am trimis șalupa la fața locului“, spune dr. Dumitru Vâlcu, director medical al Serviciului Județean de Ambulanță Tulcea. Un echipaj al Căpităniei Portului a plecat la locul accidentului pentru a cerceta circumstanțele în care s-a produs evenimentul.
Vom reveni cu amănunte!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite