A treia seară a filmului rusesc la Tulcea. Vezi aici prezentarea filmelor de azi! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul „Insula“, programat pentru astăzi
Imagine din filmul „Insula“, programat pentru astăzi

Mâine se încheie prima ediție a Festivalului de Film Rus la Tulcea. Astăzi la Centrul Cultural Jean Bart sunt programate două filme și o piesă de teatru jucată de actorii tulceni. Intrarea este liberă.

De la ora 15.00 ai ocazia să vezi filmul „Ostrov/Insula“,regia Pavel Lunghin, 2006, durata 112 minute. Genul filmului: dramă.
Al doilea razboi mondial. Barja care transporta carbune şi pe care se aflau Anatoli şi superiorul său, Tihonov, a fost capturată de armata germană. Implorând să-i cruţe viaţa, Anatoli îl împuşcă pe Tihonov. Viata îi este cruţată şi este lăsat pe barja minată, dar cu ajutorul monahilor de pe o insulă, reuşeşte să supravieţuiască. Cu trecerea anilor, stareţul îi recunoaşte meritele pentru ajutorul pe care-l oferă Anatoli oamenilor veniţi aici, dar păcatul săvârşit în timpul războiului îl urmăreşte. Simţindu-şi sfârşitul aproape, Anatoli se pregăteşte să moară neştiind că în curând va fi iertat.
În 2006 a fost desemnat cel mai bun film din cadrul festivalului „Premiera Moscovei“, iar în 2007 a primit şase premii „Vulturul de aur“ și şase premii „Nika“.
De la ora 17.00 poți vedea „Kandahar”, 2009, regia Andrei Kavun, durata 100 minute. Genul filmului: dramă.
Anul 1995. Afganistan. Un avion de marfă rusesc este obligat să aterizeze forţat pe un aerodrom din capitala terorismului islamic - oraşul Kandahar. Cinci piloţi ruşi sunt luaţi ostatici de către talibani fanatici. Au de trăit 378 de zile de iad. Cum să nu-şi trădeze patria dacă pentru acest lucru ţi se oferă libertatea? Cum să nu renunţi la credinţa ta dacă ptr. acest lucru îţi garantează viaţa? Cum să rămâi tu însuţi dacă acest lucru te condamnă la moarte? Răspunsul este unul singur - fuga.
Seara se va încheia cu piesa de teatru: „Căsătoria“, o adaptare după N.V. Gogol.

Sursa video. Youtube

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite