A încercat să omoare un bărbat pentru că nu i-a dat o ţigară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Tulcea
Tribunalul Tulcea

În această săptămână, Tudor Ion a fost trimis în judecată pentru omor deosebiot de grav (tentativă) şi tâlhărie. Dosarul a ajuns acum pe rolul Tribunalului Tulcea, spun procurorii tulceni.

S-a întâmplat în Valea Teilor, pe 14 ianuarie 2012, în jurul orei 19.00. Într-un bar din localitate, Tudor Ion a cerut o ţigară de la unconsătean (care l-a refuzat). S-a supărat şi a început să îl ameninţe cu bătaia. Nu s-a oprit aici. A stat până s-a închis barul şi l-a urmărit pe drumul spre casă.
În timp ce îl aştepta pe localnicul care refuzase să îi dea o ţigară, Tudor Ion a fost văzut de verişorul lui, în vârstă de 15 ani, care se întorcea singur de la un magazin.
„Tudor Ion i-a ieşit în cale minorului şi după ce cu o mână l-a apucat pe copil de gât, i-a aplicat două palme peste faţă şi o lovitură cu genunchiul în aceeaşi zonă şi în aceste condiţii a desfăcut geaca victimei, luându-i suma de 7,5 lei, bani pe care aceasta îi avea de la sora sa, care îl trimisese să cumpere ulei şi pâine“, spune procuror Laura Subţirelu.
În acest moment, de la bar se deplasa spre locuinţa sa victima (bărbatul din bar). Agresorul şi-a îndreptat atenţia către bărbatul care se apropia, astfel că minorul a reuşit să fugă.
„Tudor Ion i-a a aplicat victimei, din spate, o lovitură puternică în zona capului. Bărbatul a căzut pe asfalt în stare de inconştienţă. Fiind la sol, inculpatul a mai aplicat câteva lovituri victimei şi cu picioarele şi după ce a deposedat-o de portofelul în care se aflau actele de identitate şi suma de 10 lei, a abandonat-o, plecând de la locul faptei“, a mai spus Laura Subţirelu.
Când a ajuns acasă, copilul le-a povestit surorilor sale cele petrecute pe stradă, astfel că s-au decis să meargă la postul de poliţie din localitate să sesizeze cele întâmplate.
„În drum spre postul de poliţie, au trecut pa lângă locul faptelor, găsind victima însângerată şi în stare de inconştienţă. Iniţial martorii au crezut că bărbatul era decedat, dar pentru că aceasta s-a mişcat au realizat că se afla în stare foarte gravă şi astfel au apelat Serviciul Unic de Urgenţă 112. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea şi de aici la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, acordându-i-se primul ajutor. Examinarea medico-legală a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie datorită traumatismelor cranio-cerebral şi toraco-abdominal.“, mai spune procurorul.
Iniţial faţă de Tudor Ion s-a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea, însă, după administrarea unor acte suplimentare, inculpatul a fost reţinut de câtre procuror şi apoi arestat de instanţa de judecată, cercetările fiind finalizate cu inculpatul în stare de arest preventiv.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite