A început Pro Istoria Fest: Prinţi şi prinţese vă invită la spectacolul medieval de la cetatea Enisala FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă dimineaţă, prinţi şi prinţese, cavaleri şi împăraţi au „sunat“  adunarea la Pro Istoria Fest. La Enisala, într-o frumoasă paradă medieval, a început primul festival de acest tip din judeţul Tulcea. Timp de două zile distracţia şi cunoaşterea se împletesc la Enisala.

Astăzi, de la 16:00 la 19:00  ai parte de ateliere de creaţie artistică pentru copii:  padă şi mişcare scenic, cioplit şi olărit, teatru şi dans, tir şi tras cu arcul, şcoala de iconografie şi heraldică (pictură pe scut de lemn), dar şi de ateliere pentru adulţi: aruncarea cuţitelor, folosirea spadei şi a sabiei, trânta – lupta românească sau concurs tras frânghie şi demonstraţii.

Click pe poze pentru fotogalerie!

De la 13:00 la 14:30 şi de la 17:30 la 19:00  copiii se pot bucura de face painting, baloane modelate şi animaţie.
Spectacolele încep la ora 16:00: până la 17:00  este pregătită o piesă a teatrului pentru copii – Zurli, iar de la ora 17:00 urcă pe scenă un ansamblu folcloric local.
Concertele încep la 17:30, cu Foişorul de Folk, de la 18:00 – Concert Ad Hoc. De la 19.00 cântă Corina, de la 20:00 Anna Lesko, iar de la 21:00 –Holograf. Prima zi a festivalului se încheie la 21.50, cu Laser Show.

Pro Istoria Fest, festivalul ce îşi propune să pună muzica prezentului în slujba trecutului, continuă în 2012 cu promovarea unor noi cetăţi de mare rezonanţă istorică: Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Goleşti, Cetatea Enisala, Sighişoara, Sarmisegetusa.


image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite