A fost publicat ordinul de prohibiţie: Vezi aici când ai voie să pescuieşti în Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pescarii din Delta Dunării
Pescarii din Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că în Monitorul Oficial al României din data de 22 martie a fost publicat Ordinul privind prohibiţia pescuitului emis în comun de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Mediului şi Pădurilor. Vezi aici ordinul de prohibiţie!

Prin acest ordin se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie – 29 mai inclusiv.
În Complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, pe o durată de 90 de zile, în perioada 1 aprilie – 29 iunie inclusiv.
O excepţie de la perioadele menţionate anterior o constituie pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial la ştiucă, perioada de prohibiţie pentru această specie de peşti încetează la data de 25 martie 2012. Astfel, în perioada 15 aprilie – 13 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/ sportiv şi a momelilor artificiale, cu eliberarea în mediul acvatic natural.
Scrumbia, prohibită pe sectoare
Prohibiţia pescuitului în scop comercial şi familial al scrumbiei de Dunăre se stabileşte pe sectoare, astfel:
a) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, Mm 43, pe o durată de 10 zile, în perioada 14 aprilie – 23 aprilie inclusiv;
b) pe sectorul de Dunăre şi braţele sale de la Ceatal Chilia, Mm 43, până la Vadul Oii, km 238, pe o durată de 20 de zile, în perioada 16 aprilie – 5 mai inclusiv.
Unelte interzise
Se interzice:

1.    folosirea năvoadelor în delta, în lunca inundabilă a Dunării şi în complexul Razim – Sinoe, pe o durată de 183 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 septembrie inclusiv;
2.    folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă în bălţile, lacurile, gârlele şi canalele de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”, în perioada 15 aprilie – 30 septembrie inclusiv;
3.    folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă în complexul Razim – Sinoe tot timpul anului.

Citeşte AICI întreg ordinul de probiţie pe anul în curs!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite