A doua seară a Festivalului de Film Rus la Tulcea. Vezi aici prezentarea filmelor de azi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afișul festivalului
Afișul festivalului

Astăzi sunt programate trei filme ruseşti la festivalul organizat la Tulcea.Vor rula filme premiate la competiţii internaţionale şi nominalizate la Oscar. Iată ce poţi vedea la Centrul Cultural Jean Bart în cursul zilei de astăzi.

De la ora 13.00  este poţi vedea „Oraşul Zero”, 1989, durata 103 minute, regia Karen Sahnazarov. Genul filmului: dramă. A avut o nominalizare la Oscar 1991. Filmul a fost premiat la Festivalul Chicago, premiul de argint Valladolid Spania, premiul Asociaţiei Europene Fantastică Ştiinţifică pentru cel mai bun film în San Marino, premiul pentru distribuţie la Festivalul Constelaţia, premiul special al juriului la Festivalul Bergamo.
Plecat într-o delegaţie, eroul filmului nimereşte pe neaşteptate într-un oraş fantastic. Seamănă foarte tare cu lumea noastră, numai că absurdul ascuns de zi cu zi devine evident aici. Oraşul Zero deschide eroului taină după taină şi reîntoarcerea la realitatea obişnuită devine din ce în ce mai grea.
De la ora 17.00, poţi vedea „Soarele alb al deşertului“, 1969, durata 85 minuite, regia Vladimir Motili. Genul filmului – aventură. Este unul dintre cele mai cunoscute filme din istoria cinematografiei sovietice, iar frazele eroilor au intrat constant în limba rusã vorbitã, devenind expresii uzuale.
Acţiunea filmului are loc cu aproximaţie în anii 1920 pe partea de Est a malului Mării Caspice. S-a terminat războiul civil. Demobilizat, Fiodor Suhov se întoarce acasă prin nisipurile Turkestanului şi se întalneste cu un detaşament de soldaţi din Armata Roşie. Comandantul detaşamentului îi cere să salveze haremul din mâinile banditului Abdul.
Seara, de a ora 19.00, poţi vedea „Reîntoarcerea“, 2003, durata 106 minute, regia Andrei Zviaghintev. Genul filmului: dramă. Filmul i-a adus debutantului rus Andrei Zviaghintev două premii „Leul de aur“- pentru cel mai bun film şi pentru cel mai bun debut regizoral.
În viaţa a doi fraţi apare pe neaşteptate tatãl lor, pe care-l cunosc numai dintr-o fotografie făcută atunci când aveau 10 ani. Apariţia acestui om ciudat şi strãin le intoarce viaţa pe dos, luându-i pe băieţi din orăşelul natal şi ducându-i pe o insulă uitată.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite