Un polițist beat a ajuns cu Opelul în șanț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La data de 21 octombrie, ca urmare a unui apel la 112, a fost sesizat un accident rutier care s-a produs la ora 20.50 pe drumul european 87 la kilometrul 159 (Dealul mare Somova). Nimeni nu a fost rănit în urma accidentului, dar șoferul, băut, are de dat explicații superiorilor săi.

Din primele cercetări a rezultat faptul că un autoturism marca Opel, condus de N. Ionuţ, (37 de ani),  la întâlnirea cu alt autovehicul care circula din sens opus, în condiţii de ceaţă şi pe fondul consumului de alcool, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta acostamentului din direcţia de mers. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.
„Întrucât N. Ionuţ este lucrător de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, s-a constituit o echipă operativă condusă de adjunctul şefului inspectoratului pe linie de ordine publică, care a desfăşurat primele cercetări prealabile interne privind implicarea poliţistului în evenimentul rutier, în paralel cu cercetarea la faţa locului a accidentului rutier. Ulterior, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea“, spune Irina Lazăr, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Tulcea.
Din primele verificări a rezultat faptul că persoana găsită la faţa locului, proprietarul autovehiculului, posedă permis de conducere corespunzător, iar testul efectuat cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,91 miligrame /litru alcool pur în aerul expirat şi ulterior s-a procedat la recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de îmbibaţie alcoolică în sânge.
„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea nu acceptă şi nu tolerează acest gen de încălcare a normelor penale şi de conduită, continuând ancheta pentru stabilirea gradului de vinovăţie a persoanei implicate“, mai spune Irina Lazăr.




Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite