ATENŢIE Cod galben de caniculă la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sud-estul României, sub soare dogoritor
Sud-estul României, sub soare dogoritor

ANM a emis o nouă avertizare meteo, valabilă de miercuri şi până vineri. În aceste zile la Tulcea se vor înregistra temperaturi de până la 38 de grade Celsius, anunţă meteorologii.

În zilele de miercuri, joi şi vineri, valul de căldură va persista în Muntenia, Dobrogea, sudul şi estul Moldovei, precum şi în cea mai mare parte a Olteniei.
În aceste regiuni, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...38 de grade, iar pe arii restrânse, cu precădere în Bărăgan şi Lunca Dunării, chiar şi de 39 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80. Avertizarea cod galben de caniculă a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vă sfătuiesc ca în această perioadă să evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, să beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete (În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestui) la fiecare 15 – 20 de minute), să evitaţi băuturile cu un conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr.

De asemenea, este important de menţionat faptul că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Cei care folosesc ventilatoare pentru a se răcori în aeastă perioadă trebuie să fie foarte atenţi: ventilatoarele nu trebuie folosite dacă temperatura aerului depaşeşte 32 grade Celsius.

Vezi AICi toate sfaturile Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Tulcea pentru perioada de caniculă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite