ATENŢIE, TULCENI! Cursuri pentru viticultori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri pentru viticultori (arhivă)
Cursuri pentru viticultori (arhivă)

Este primul program de formare profesională în meseria de viticultor, din cadrul  proiectului trans-naţional „Centrul de mediere a muncii – Credem intr-o noua şansă“, proiect derulat în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013.

Cursul de viticultor face parte din grupul de activităţi de formare profesională în meserii tradiţionale şi de nişă, adresat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, alături de programul de formare profesională de specializare în meseria de maseur întreţinere şi relaxare.
Cursul se va desfăşura pe o durată de două luni şi jumătate, cu începere din data de 20 septembrie 2012, în zone de pe raza oraşului Macin, o zonă cu puternică dezvoltare viti-vinicolă.
La finalizarea acestuia, un număr de 21 de persoane vor dobândi competentele necesare pentru a putea fi angajaţi ca viticultori, aceasta fiind una dintre meseriile căutate în această zonă.
Programele de formare se vor derula în „oglindă“, atât pe teritoriul românesc cât şi pe cel ucrainian, acest lucru însemnând ca partenerul ucrainian, „Agenţia de Dezvoltare Durabilă şi Integrare Europeană Euroregiunea Dunărea de Jos„ din Izmail, va derula la rândul sau alte două astfel de forme de pregătire profesională pentru câte 14 şomeri ucraineni, pentru fiecare curs.
După terminarea celor patru cursuri, absolvenţii vor beneficia de un modul specializat, susţinut de către un lector de specialitate din ţara vecină, în care vor prezenta elemente de particularitate din domeniul respectiv, ale zonei din care provine acesta.
Absolvenţii vor beneficia de mediere în vederea găsirii unui loc de muncă, graţie noului centru de mediere a muncii ce va fi operaţional de la începutul anului viitor.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite