ASTĂZI Ziua porților deschise la Cetatea Noviodunum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, tulcenii (şi nu numai) sunt invitaţi la Isaccea, acolo unde are loc ziua porţilor deschise la cetatea Noviodunum. Aici puteţi vedea cea mai importantă descoperire a arheologilor tulceni, o basilică din secolul VI.

Colectivul de cercetare al Șantierului Arheologic Isaccea Noviodunum vă invită, la Isaccea, sa vizitati Cetatea Noviodunum și expozițiile organizate cu această ocazie la Centrul de Studii Noviodunum (Baza arheologică). Parteneri: Primăria Isaccea, Grup Școlar „Constantin Brătescu” Isaccea, Casa de Cultură Isaccea, Topo Consult Isaccea. Evenimentul este organizat de către Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea în parteneriat  cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociația Pro Noviodunum, Institutul de Arheologie Iași, Muzeul Brăilei, Muzeul de Istorie Galați, Universitatea Dunărea de Jos din Galați.
La Isaccea a fost decoperită o basilică de mari dimensiuni, situată chiar pe malul Dunării, care ar data din secolul VI după Hristos, cel mai probabil din perioada împăratului Iustinian. După cum spun specialiştii, aceasta este în pericol de a fi din nou sub ape atunci când nivelul Dunării va creşte.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite