Proiect european: 25 de containere ajung în portul Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a lansat mult aşteptatul program "CODENAV-Sistem de colectare a deşeurilor generate de nave în porturile de pe Dunărea maritimă".

Proiectul vizează diminuarea impactului negativ asupra mediului cauzat de activităţile de transport fluvial.


Potrivit managerului de proiect, Silviu Meternă, prin acest program vor fi achiziţionate nave, instalaţii şi echipamente specializate în colectarea şi eliminarea reziduurilor provenite de la vapoare. Cele trei mari porturi dunărene - Galaţi, Brăila şi Tulcea - vor fi dotate cu 25 de containere pentru toate tipurile de deşeuri.


Conducerea APDM a precizat că astfel se urmăreşte practic îmbunătăţirea sistemului de colectare a deşeurilor generate de nave în porturile Galaţi, Brăila şi Tulcea.
"Această activitate este obligatorie pentru fiecare stat riveran Dunării şi nu numai, ci chiar şi pentru statele pe teritoriul cărora se desfăşoară activităţi de navigaţie", a precizat Mihai Ochialbescu, directorul APDM Galaţi,


Bugetul total al proiectului este de peste 48 milioane de lei din care aproximativ 27 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, iar restul banilor provin de la bugetul de stat. Perioada de implementare a proiectului are ca termen limită decembrie 2014.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite