ANTIBRACONAJ Delta Force, noua instituţie de control în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţiile au avut loc la Crişan
Discuţiile au avut loc la Crişan

Proiectul urmează să devină realitate cel târziu la începutul lunii octombrie, atunci când va fi prezentat un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens, a anunţat astăzi ministrul Mediului, Rovana Plumb, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Crişan.


„Toate semnalele care ne vin şi toate raportările pe care le primim ne arată că trebuie să întărim disciplina în ceea ce priveşte controlul în Delta Dunării, în special în ceea ce priveşte braconajul. În acest sens vreau să vă spun  că am luat decizia de a înfiinţa în Delta Dunării Delta Force,  o unitate de control şi inspecţie care să adune toate cele şapte organe de control din momentul de faţă. Probabil că această structură va fi coordonată de la nivelul Administraţiei Rezervaţiei“, a declarat Rovana Plumb. 

Click pe poze pentru fotogalerie!

În aceeaşi ordine de idei, ministrul a mai precizat că Administraţia Biosferei Delta Dunării nu mai poate fi tratată ca un serviciu deconcentrat, ci trebuie să aibă personalitate juridică, să poată accesa fonduri europene , dar să rămână în coordonarea Ministerului Mediului. La momentul de faţă se lucrează la regulamentul de organizare şi de funcţionare a acesti structuri.
Amintim că astăzi, la Crişan, ministrul Mediului şi cel al Agriculturii, Daniel Constantin, au particiapt la o dezbatere pe teme de mediu şi dezvoltare rurală împreună cu cei doi comisari europeni, Dacian Cioloş şi Janez Potočnik.

Discuţiile au avut loc la Crişan
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite