VIDEO Sentinţă finală în dosarul hoaţelor care au furat din buzunare „dă şmechere”. De ce a fost un caz atipic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Covaci şi Ramona Schneider în ziua în care au fost prinse FOTO Cristian Brâncovan
Adriana Covaci şi Ramona Schneider în ziua în care au fost prinse FOTO Cristian Brâncovan

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală în dosarul în care două hoaţe de buzunare din Timişoara şi complicele lor au fost trimişi în judecată pentru furt calificat. Cele două hoaţe au primit un an şi jumătate de închisoare cu executare, dar aici nu s-ar fi ajuns fără o măsură specială luată în timpul anchetei.

Adriana Covaci şi Ramona Iuliana Schneider, două hoaţe recidiviste, Dorel Căldăraş, complicele lor, au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2016 într-un dosar de furt calificat, în care femeile au fost acuzate că, ajutate de complicele lor i-au furat unui timişorean 2.093 de lei, bani proaspăt scoşi din bancă. Atacul a avut loc în zona Iosefin. Hoaţele au fost prinse cu ajutoul unui cetăţean şi a poliţiştilor locali care se aflau în apropiere, iar pentru a scăpa de bani cele două femei au aruncat banii în curtea Liceului Sârbesc.

Cu ajutorul martorilor şi protejarea identităţii persoanei vătămate, măsură dispusă foarte rar în astfel de cazuri, poliţiştii şi procurorii au reuşit să adune probe împotriva hoaţelor de buzunare. Puse în faţa acuzaţiilor, hoaţele şi-au recunoscut faptele, oferindu-l poliţiştilor şi pe Dorel Căldăraş, complice al acestora. În instanţă,Adriana Covaci şi Ramona Iuliana Schneider şi-au menţinut declaraţiile cu privire la comiterea faptei, dar şi-au schimbat declaraţia cu privire la Căldăraş, negând implicarea acestuia. La ultimul termen din procesul pe fond, la ieşirea din sala de judecată, cele două femei au declarat că au furat „dă şmechere”. Judecătoria Timişoara le-a condamnat pe cele două hoaţe la un an şi şase luni de închisoare cu executare, iar pe complicele lor la un an şi nouă luni. A urmat apelul de la Curtea de Apel unde sentinţa a fost menţinută. Un merit în rezolvarea acestui caz l-a avut „vânătorul de hoţi”, Cristian Brâncovan, care a declanşat pe cont propriu o campanie împotriva hoţilor de buzunare din Timişoara. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite