Timişoara: O universitate privată a lansat un soft care a transformat matematica într-un game interesant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii pot învăţa o materie grea cu ajutorul unui soft care se va introduce în şcolile din oraş. Timişoara este primul oraş din ţară unde a fost lansată această platformă.

CITIŢI ŞI:
Profesorii primesc note de la părinţii elevilor şi riscă să fie daţi afară dacă notele sunt mici
Studenţii timişoreni protestează împotriva taxelor de lux

Centrul de Informatică Aplicată din Universitatea Tibiscus din Timişoara a inaugurat prima filială a Institutului internaţional de cercetare ştiinţifică Geogebra. Odată cu ea, a fost lansat şi primul program prin care elevii pot învăţă matematica mai uşor şi într-un mod mai plăcut. „Este un software care oferă o soluţie pentru ca elevii să fie atraşi de matematică, pentru că din ce în ce mai mulţi îşi pierd interesul”, a spus Marius Karnyansyky, director al Centrului de Cercetare Ştiinţifică şi Inovare Tehnologică în Informatică Aplicată.

Soft austriac adus în Banat

Softul este inovator pentru că e foarte uşor accesibil şi este o platformă care îi ajută pe tineri să exerseze teoria în practică, direct pe calculator. „Programul este pentru toată lumea, oricine îl poate folosi. Se pot face desene cu mouse-ul fără prea multe calcule. Elevii îl pot downlada şi o să aibă parte de tutoriale, cursuri, exerciţii”, a spus Casian Colcher, primul student care a testat programul.

Va putea fi folosit în şcoli

Mai mult, programul are mari şanse să fie folosit în şcolile din Timiş. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş s-au arătat foarte interesaţi de noul software. „Sperăm ca această platformă să fie în beneficiul nostru şi de la noi, spre elevi”, a spus Elena Petria Boldea, inspector de specialitate în cadrul ISJ Timiş.
Programul poate fi downloadat gratuit de pe internet şi instalat foarte uşor pe calculatorul personal. Softul a apărut în 2002 în Austria şi de atunci programul a fost implementat în mai multe ţări ca Ucraina, Bulgaria şi chiar în Statele Unite ale Americii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite