Timişoara: O femeie gravidă în patru luni şi fiul ei au traficat cinci tunisieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele au plătit 14.500 de euro familiei de traficanţi ca să îi treacă graniţa în Ungaria. O femeie de 37 de ani, gravidă în luna a patra, şi fiul ei în vârstă de 18 ani, sunt liberi, deşi au dosare penale pentru trafic de persoane.

CITEŞTE ŞI:

Filieră de traficanţi de organe în cazul bebeluşului răpit de la spitalul de copii

Traficanţii de droguri au scăpat printre interceptările SRI interpretate greşit de procurori

Interceptările SRI inventate de procurori au eliberat o trupă de traficanţi de droguri

Procurorii şi judecătorii au considerat că nu este nevoie de mandate de arestare pentru a pune punct afacerii de familie condusă cu o mână de fier de Paulina Buzic, de 37 de ani, originară din judeţul Gorj. Alături de fiul ei, Alexandru Buzic, care a împlinit recent 18 ani,  femeia a fost eliberată de magistraţii din Sânnicolau Mare.

Cinci tunisieni traficaţi pentru 14.500 de euro

Ambii sunt stabiliţi în Italia de mai mulţi ani, însă acum au dosare penale pentru trafic de persoane, după ce au fost prinşi zilele trecute în apropierea graniţei dintre România şi Ungaria de poliţiştii de frontieră. Anchetatorii susţin că familia Buzic intenţiona să călăuzească un grup format din cinci  migranţi tunisieni care vroiau să ajungă cu orice preţ în Occident.

Familia care a transformat traficul de persoane într-o afacere profitabilă i-a racolat pe cei cinci cetăţeni tunisieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, şi în schimbul sumei de 14.500 de le-a promis că îi ajută să ajungă ilegal în Italia.

Prinşi de poliţia maghiară

Poliţiştii de frontieră susţin că au monitorizat grupul încă din momentul în care tunisienii se îndreptau pe câmp pe jos spre graniţa cu Ungaria. Cu toate aceste, poliţiştii de frontieră români nu au fost capabili să îi prindă pe traficanţi şi pe călăuze.

„Colegii maghiari au reuşit să reţină şase persoane de sex masculin, cinci cetăţeni tunisieni şi un cetăţean român. De asemenea, poliţiştii maghiari au mai reţinut o femeie care aştepta grupul într-un autoturism, la câteva sute de metri de punctul de trecere a frontierei Cenad”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, agentul Ciprian Gaic.

Femeia gravidă îi aştepta în Ungaria

Poliţiştii au aflat că grupul de tunisieni a venit cu maşina din Timişoara până în apropierea punctului de trecere a frontierei Cenad. De aici, cei cinci migranţi, însoţiţi de una tânărul de 18 ani, şi-au continuat drumul pe jos, până în Ungaria, unde îi aştepta mama tânărului traficant. Femeia a trecut legal Vama Cenad cu autoturismul, urmând să îi preia pe cei şase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite